Van Dongen langer bij Atléti: verdedigster krijgt ook nieuwe functie

Merel van Dongen scoort namens Atlético Madrid
Merel van Dongen scoort namens Atlético Madrid Foto: © Pro Shots

Merel van Dongen blijft langer speelster van Atlético Madrid. De verdedigster heeft haar contract verlengd tot en met 2024, zo laat de club zojuist weten.

De 28-jarige Van Dongen is momenteel bezig aan haar tweede seizoen voor Atléti. Ze kwam in de zomer van 2020 over van Real Betis. Deze voetbaljaargang is Van Dongen de vierde captain van de club uit Madrid.

Van Dongen blijft niet alleen als speelster verbonden aan Atlético Madrid. Ze wordt ook ambassadeur voor de internationale projecten van de club, in samenwerking met het internationale expansiegebied van de Academy. In deze functie zal Van Dongen assisteren bij de sportprogramma's van de club.

Daarnaast zal de verdedigster in contact zijn met internationale bedrijven en sponsoren die samenwerken met de club, om het merk over de hele wereld de blijven verspreiden.

"Ik ben erg blij. Deze club verdedigen is een droom voor mij. Ik wil elke dag naar de club en mijn best doen, zowel op als buiten het veld", zegt de OranjeLeeuwin op de website van Atlético. "Ik denk ook aan de toekomst van de club. Ik spreek drie talen, heb in andere landen gewoond en zou de club willen helpen om door te gaan met het nemen van stappen", aldus Van Dongen over haar rol als ambassadeur.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 20 52 55
2 FC Twente V 20 75 54
3 Fortuna Sittard W 20 22 36
4 PSV V 20 13 35
5 ADO Den Haag V 20 21 32
6 PEC Zwolle V 20 -11 26
7 Feyenoord V 20 -6 24
Bekijk de hele stand