Van Dongen: "Gaan er niet vanuit dat we reglementair verliezen"

Merel van Dongen tegen Brazilië
Merel van Dongen tegen Brazilië Foto: © Pro Shots

Het is nog altijd onduidelijk wat het lot wordt van het WK-kwalificatieduel tussen de OranjeLeeuwinnen en Wit-Rusland. De KNVB besloot eerder dit jaar niet te willen spelen tegen de Wit-Russen vanwege de oorlog in Oekraïne.

Het is onduidelijk wat de mogelijke gevolgen daarvan zijn. Als de UEFA besluit dat de wedstrijd gespeeld moet worden, maar de KNVB blijft weigeren, dan volgt er een reglementaire nederlaag. Daardoor komt de plaatsing van het WK van 2023 op de tocht te staan.

Merel van Dongen geeft aan dat het onderwerp besproken wordt binnen de kleedkamer. "Het is een thema, maar we blijven er rustig onder. We worden heel goed begeleid door de KNVB en de UEFA", zegt de verdedigster.

Ze vervolgt: "Het is fijn dat wij ons kunnen blijven focussen op onze wedstrijden. Natuurlijk willen we naar het WK, maar we zijn ons ook heel bewust van het feit dat er een oorlog gaande is en dat er dingen zijn die groter zijn dan voetbal", aldus Van Dongen in De Telegraaf.

De ploeg is altijd maatschappelijk betrokken geweest. "Ik ben liever een keer te vaak het braafste meisje van de klas, dan een keer te weinig met dit soort dingen, eerlijk gezegd", geeft de verdedigster aan.

De Leeuwinnen hebben er vertrouwen in dat er een goede oplossing komt. "We gaan er niet vanuit dat we de wedstrijd reglementair verliezen. Uitstel van de wedstrijd zou een oplossing kunnen zijn."

"Maar wanneer besluit je dat je die wedstrijd wel gaat spelen? Ja, dat blijft een lastige kwestie, maar daar gaat de KNVB zich met de UEFA over buigen", besluit Van Dongen.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 20 52 55
2 FC Twente V 20 75 54
3 Fortuna Sittard W 20 22 36
4 PSV V 20 13 35
5 ADO Den Haag V 20 21 32
6 PEC Zwolle V 20 -11 26
7 Feyenoord V 20 -6 24
Bekijk de hele stand