Van Dongen duidelijk: ''Dat is het niveau waar we naartoe moeten''

Merel van dongen oranjeleeuwinnen verenigde staten 5fc1fabc317d5
Merel van dongen oranjeleeuwinnen verenigde staten 5fc1fabc317d5 Foto: © Pro Shots

Leren van Amerika, dat is wat de OranjeLeeuwinnen willen doen. Afgelopen vrijdag was de regerend wereldkampioen, net als in de WK-finale van 2019, met 2-0 te sterk.

In aanloop naar het duel met Kosovo van vanavond, blikken Merel van Dongen en Sherida Spitse voor de camera van de NOS nog eenmaal terug op het treffen met Team USA. "Ik denk wel dat we op de goede weg zitten. We hebben de wedstrijd besproken. We gaan heel gedetailleerd in op deze wedstrijd, omdat dat het niveau is waar we naartoe moeten", vertelt Van Dongen.

Spitse ziet al wel verschillen met de WK-finale. "Er komt natuurlijk niet zoveel druk bij kijken als met een WK-finale. Als je het bekijkt, dan hebben wij wel beter gevoetbald dan dat we toen hebben gedaan. Die dingen moeten we meenemen", zegt de middenveldster, die denkt dat Oranje op den duur Amerika wel kan verslaan.

"Als we nog rustiger aan de bal worden, meer tussen de linies spelen, geduldiger zijn... Dan kunnen we hen ook kapot spelen, ook al zijn zij de beste van de wereld", aldus de recordinternational. Van Dongen sluit zich daarbij aan: "We zijn echt dichtbij, zo kijken we er ook naar. Het zijn echt details. We moeten keihard aan de bak om dat nog beter te doen. Dan denk ik dat we over een paar maanden van Amerika kunnen winnen", besluit de verdedigster.

Lees meer:
0 reacties