Van Dongen: "Dan komen die jonkies er echt niet lekker in"

Merel van Dongen op de training van de OranjeLeeuwinnen
Merel van Dongen op de training van de OranjeLeeuwinnen Foto: © Orange Pictures

Met aardig wat nieuwe gezichten in de selectie zijn de OranjeLeeuwinnen op weg naar het EK. Merel van Dongen, een van de meer ervaren speelsters, ziet het als een taak om de nieuwe speelsters op hun gemak te stellen.

"Er komen speelsters binnen die heel erg opkijken tegen sommige anderen", merkt de verdedigster op tegenover De Volkskrant. "Dan zeg ik: joh, we poepen allemaal en we zijn allemaal naakt geboren, ga gewoon lekker voetballen."

Van Dongen zit al enkele jaren bij Oranje en maakte vorig jaar de Olympische Spelen mee. Tijdens het toernooi in Tokio was er een 'klaagmuur', waar iedere speelster even het hart kon luchten.

"We wisten dat het zwaar zou worden, ook omdat we niet het hotel uit konden", legt de OranjeLeeuwin uit. "Dus klaag, maar laat het dan ook los, want voor je het weet zitten we allemaal te klagen en vergeten we dat we spelen voor Oranje en dat is het mooiste wat er is."

Het doel is volgens Van Dongen een teamcultuur 'waarin iedereen zichzelf kan zijn'. Het opvangen van de nieuwelingen is daar een gevolg van. "Als je als oudjes heel erg op je rots gaat zitten en zegt: dit is onze rots en bewijs je maar, dan komen die jonkies er echt niet lekker in", aldus de Leeuwin.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 20 52 55
2 FC Twente V 20 75 54
3 Fortuna Sittard W 20 22 36
4 PSV V 20 13 35
5 ADO Den Haag V 20 21 32
6 PEC Zwolle V 20 -11 26
7 Feyenoord V 20 -6 24
Bekijk de hele stand