Van Dongen: "Barcelona is wat mij betreft het beste team ter wereld"

Merel van Dongen scoort namens Atlético Madrid
Merel van Dongen scoort namens Atlético Madrid Foto: © Pro Shots

Zaterdagavond staat in Turijn de finale van de UEFA Women's Champions League op het programma. FC Barcelona, met Lieke Martens in de wedstrijdselectie, kan tegen Olympique Lyon de titel prolongeren.

De Catalanen zijn dit seizoen oppermachtig. In de competitie werden alle dertig wedstrijden gewonnen, met maar liefst 159 goals voor en slechts elf tegen. Merel van Dongen speelde dit seizoen met Atlético Madrid meerdere keren tegen de ploeg van Martens.

"Barcelona is wat mij betreft het beste team ter wereld. Ze zijn van een andere orde, niet alleen in Spanje. Het is niet realistisch om te denken dat je meer balbezit gaat hebben als je tegen ze moet spelen", vertelt Van Dongen aan NU.nl.

Ook bij de OranjeLeeuwinnen wordt er over FC Barcelona gepraat: "Soms heb ik het er met de meiden van het Nederlands elftal over. Ze vragen zich af hoe je van Barcelona zou kunnen winnen. Dan denk ik: wacht maar tot je tegen ze moet spelen", geeft Van Dongen aan.

Dat de Catalanen zo extreem sterk zijn, ligt niet aan de zwakte van de Spaanse competitie. "Ze spelen de kampioen van Engeland en Duitsland ook helemaal weg, dus ik denk niet dat het aan het niveau van de competitie ligt", aldus de verdedigster.

Met Atlético probeert Van Dongen het gat te dichten. "We kunnen ook wel tegenstand bieden. Maar om van ze te winnen, moet je echt van goeden huize komen. Jarenlang ging de titelstrijd tussen Atlético en Barcelona, maar op een gegeven moment zijn we helemaal voorbijgestreefd."

Eén ding is volgens de OranjeLeeuwin zeker: de finale is sowieso het bekijken waard. "Áls er een club is die Barcelona kan verslaan, dan is het Lyon. Daarom is deze finale er echt eentje die iedereen zou moeten zien."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 20 52 55
2 FC Twente V 20 75 54
3 Fortuna Sittard W 20 22 36
4 PSV V 20 13 35
5 ADO Den Haag V 20 21 32
6 PEC Zwolle V 20 -11 26
7 Feyenoord V 20 -6 24
Bekijk de hele stand