Van Dongen: "Als je zo dichtbij bent en zo'n goed gevoel hebt"

Merel van Dongen
Merel van Dongen Foto: © Orange Pictures

De selectie van de OranjeLeeuwinnen reist in vier groepen terug naar Nederland. Zondag is een groep aangekomen op Schiphol. Daarbij ook Merel van Dongen, die zeer emotioneel was na de terugkeer in Nederland.

"Ik had het liefst gewoon een medaille gewonnen. Dan had ik hierop terug kunnen kijken als echt zoiets moois, wat ik nooit meer zou vergeten. Nu doe ik dat nog steeds, maar zonder medaille. Dat is toch anders", zegt de verdedigster voor de camera van ESPN.

De speelster van Atlético Madrid heeft de tranen in haar ogen staan. "Ik denk echt dat we heel goed zijn. Ik denk dat we alleen nog maar beter gaan worden. Je kunt bij vlagen zien dat we bij de wereldtop horen. Als we dat nog iets beter gaan doen, dan zouden we elk toernooi wel kans kunnen maken", denkt Van Dongen.

Nu was Oranje ook dichtbij. "Als wij een kans afmaken tegen Spanje, sta je in de halve finale tegen Zweden, who knows. Als je zo dichtbij bent en zo'n goed gevoel hebt... Dan is het des te pijnlijker als het niet lukt. Als je een heel slecht gevoel hebt, het loopt niet en we hebben ruzie in het team, dan denk je: het was het toch niet geworden. Maar we waren dichtbij."

Voor Stefanie van der Gragt betekende de WK-uitschakeling ook het einde van haar carrière. "Het is heel raar. Ik heb haar net gedag gezegd, dan moet je een traantje wegpinken. Je maakt zoveel mee met elkaar. Ik zie haar bijna meer dan mijn eigen familie. Ik heb zoveel getafeltennist tegen haar, altijd gewonnen natuurlijk. Al die anekdotes die we hebben, al die wedstrijden die we hebben gespeeld. Dat komt ten einde", zegt Van Dongen over 'Stalen Steef'.

Lees meer:
0 reacties