Van Domselaar: "Wordt tijd om een mooie andere uitdaging te zoeken"

Daphne van Domselaar lacht op de training van het Nederlands elftal
Daphne van Domselaar lacht op de training van het Nederlands elftal Foto: © Pro Shots

Daphne van Domselaar beleefde vorig jaar haar absolute doorbraak bij het EK Vrouwen in Engeland. De keeper van FC Twente presteert ook dit seizoen uitstekend en is waarschijnlijk aan haar laatste maanden in Enschede bezig.

Na het uitvallen van Sari van Veenendaal tijdens het EK in Engeland ontpopte Van Domselaar zich als vervanger tot absolute topper. "Dat was het grootste dat ik tot nu toe heb meegemaakt", blikt de doelvrouw terug in De Twaalfde man. "Het heeft mijn leven behoorlijk veranderd. Vooral vanwege de ervaring die ik heb meegenomen. Maar na het EK heb ik zelf dat verhaal bewust een beetje afgesloten."

"Het waren heel mooie lessen voor me en ik heb er vooral er van genoten", gaat Van Domselaar verder. "Zelf stond ik er vooral versteld van hoe rustig ik ben gebleven, terwijl ik daarvoor nog maar één interland had gespeeld. Ik had ook nog nooit een wedstrijd gekeept met zoveel toeschouwers op de tribune. Maar gelukkig kon ik er goed mee omgaan. Ik ben heel nuchter, zo ben ik opgevoed."

Met het komende WK is Van Domselaar nog niet echt bezig. Ze wil eerst met FC Twente kampioen worden en de Champions League halen. Dat worden waarschijnlijk haar laatste wapenfeiten voor de club uit Enschede. "Het wordt inderdaad tijd om een mooie andere uitdaging te zoeken. Mijn ogen zijn daarbij vooral gericht op Engeland. Maar dat is niet zomaar voor elkaar. Vanwege de Brexit moet je als voetballer punten verzamelen om een werkvergunning voor dat land te krijgen. Die heb ik ondertussen gelukkig wel bijna binnen."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
20/04
Ajax V
14:00
AZ W
za
20/04
PEC Zwolle V
14:00
Telstar W
za
20/04
PSV V
16:30
SC Heerenveen V
zo
21/04
ADO Den Haag V
12:15
Feyenoord V
zo
21/04
Excelsior Rotterdam W
12:15
Fortuna Sittard W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 19 35 52
2 Ajax V 19 36 45
3 PSV V 19 22 35
4 Fortuna Sittard W 19 20 31
5 ADO Den Haag V 18 9 26
6 Utrecht W 19 -10 26
7 PEC Zwolle V 19 -3 25
Bekijk de hele stand