Van Domselaar won vertrouwen op WK: "Vond mezelf niet goed genoeg"

Daphne van Domselaar
Daphne van Domselaar Foto: © Pro Shots

Daphne van Domselaar was één van de uitblinkers bij de OranjeLeeuwinnen het afgelopen jaar. Op het WK maakte de doelvrouw een goede indruk. Naar eigen zeggen is Van Domselaar 'erg gegroeid' in het toernooi.

"Aan het einde van het seizoen bij Twente vond ik mezelf niet goed genoeg. Het was toch de spanning wellicht, over wat er allemaal komen ging. Ik was niet helemaal mezelf. In het veld voelde het niet zo, maar als ik wedstrijden terugkeek was het het net niet. Geen idee waar het aan lag op dat moment", zegt Van Domselaar in gesprek met Voetbal International.

In Australië en Nieuw-Zeeland won de goalie vertrouwen. "We zaten met z’n allen in een bubbel, het was echt een leuke tijd. Ik heb ervan kunnen genieten. De sfeer was heel fijn, ook buiten het veld. We zijn echt een team geworden. De frisse wind was nodig na het EK waarin we te maken hadden met blessures, covid en een coach die niet met ons matchte", doelt ze op Mark Parsons.

Van Domselaar benadrukt hoe belangrijk bondscoach Andries Jonker voor de Leeuwinnen is. "Hij benadrukte constant dat we van iedereen konden winnen. Dat zijn we gaan geloven. Wie mij een jaar geleden had gezegd dat we gelijk zouden spelen tegen Amerika en konden winnen van Engeland, had ik niet geloofd. Persoonlijk heb ik mijn zelfvertrouwen teruggekregen door de goede wedstrijden."

"Je moet nooit doemdenken, daar ben ik wel achter gekomen. Positief denken; mentaal heb ik een ontwikkeling gemaakt. Als het niet goed zit, dwaal je af. Je moet focus houden, een foutje is menselijk, je moet niet negatief gaan denken. Een mental coach heeft me geholpen", is ze openhartig. Van Domselaar denkt nog wel eens terug aan het WK, waarin Oranje in de kwartfinale werd uitgeschakeld.

"Aan de manier waarop we van Spanje verloren in de verlenging vooral. We waren zo dichtbij. De uitschakeling was geen blamage, het had zomaar andersom kunnen uitpakken. Het was heel zuur, maar we hebben er veel van geleerd uiteindelijk. We zijn sterker geworden als team. De jongeren, de speelsters van mijn leeftijd nemen langzamerhand de plekken over", merkt de doelvrouw.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
20/04
Ajax V
14:00
AZ W
za
20/04
PEC Zwolle V
14:00
Telstar W
za
20/04
PSV V
16:30
SC Heerenveen V
zo
21/04
ADO Den Haag V
12:15
Feyenoord V
zo
21/04
Excelsior Rotterdam W
12:15
Fortuna Sittard W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 19 35 52
2 Ajax V 19 36 45
3 PSV V 19 22 35
4 Fortuna Sittard W 19 20 31
5 ADO Den Haag V 18 9 26
6 Utrecht W 19 -10 26
7 PEC Zwolle V 19 -3 25
Bekijk de hele stand