Van Domselaar wil zich niet verschuilen: "We zijn geen team van 11"

Daphne van Domselaar
Daphne van Domselaar Foto: © BSR Agency

Daphne van Domselaar baalt flink van het feit dat de OranjeLeeuwinnen komende zomer niet van de partij zijn op de Olympische Spelen. De doelvrouw ging woensdag met Oranje onderuit tegen Duitsland.

"Balen... Vervelend... Het hele jaar naartoe geleefd... We hebben een goede poule gehad, uiteindelijk winnaar poulewinnaar geworden. We zijn vol vertrouwen deze week in gegaan en het is net niet. Dat is heel erg balen", reageert Van Domselaar bij de NOS. Ze wist dat het een lastig verhaal ging worden. "Het is met deze opzet voor dit toernooi heel moeilijk om naar de Olympische Spelen te gaan, vooral als je weet dat Frankrijk daar al bij hoort."

"Er waren nog maar twee tickets. Je weet dat het een moeilijke opgave is. Uiteindelijk heb je wel de poule des doods overleefd, we hebben het goed uitgespeeld. We hebben het goed gedaan, alleen net niet genoeg", treurt de goalie, die weet dat Duitsland een goede ploeg is. "Duitsland heeft zulke goede kwaliteit, vooral met de kop. Je ziet dat ze daar dodelijk in kunnen zijn. Dat weten we van tevoren. Gelukkig heb ik er nog wat uit kunnen houden, maar op een gegeven moment houdt het op. Als je 'm er zelf niet inschiet, wordt het heel lastig."

Van Domselaar wil zich niet verschuilen achter het feit dat onder andere Victoria Pelova en Vivianne Miedema niet van de partij waren. "We zijn een team van 23, niet van elf. Natuurlijk is het balen dat er een paar speelsters niet bij zijn, voor de groep ook. Maar dat is voetbal, het gaat nu eenmaal zo. Ik vind dat we het goed hebben opgelost en met elkaar vol ervoor zijn gegaan. We hebben afgelopen jaar ook niet met iedereen gespeeld. Het hoort erbij, daar kun je niks aan doen."

Lees meer:
0 reacties