Van Domselaar maakte belangrijke keuze: "Had natuurlijk wat opties"

Daphne van Domselaar in actie namens de OranjeLeeuwinnen
Daphne van Domselaar in actie namens de OranjeLeeuwinnen Foto: © Pro Shots

Daphne van Domselaar verruilde FC Twente deze zomer voor Aston Villa. Even leek het erop dat de goalie na het EK van 2022 al een transfer zou maken, maar Van Domselaar besloot nog een jaar in Enschede te blijven.

"Ik had natuurlijk wat opties. Alles ging goed tijdens het EK, maar ik voelde dat ik nog niet klaar was om te gaan", vertelt Van Domselaar in gesprek met Forbes. "Als persoon was ik nog niet klaar om zo'n grote stap te maken. Ik wilde nog een goed seizoen bij FC Twente hebben, om betrouwbaarder te zijn. Daarom heb ik ervoor gekozen om nog een jaar te blijven."

Deze zomer kwam het dus wel van een transfer. Meerdere topclubs toonden interesse, maar het werd Aston Villa. "Het gevoel was meteen heel goed", legt Van Domselaar uit. "Carla (coach Ward, red.) is naar mijn mening een goede coach. Ze hebben andere goede coaches in de staf, zoals de keeperstrainer. De mogelijkheid om hier te spelen is groot."

"Op dit moment in mijn carrière wil ik gewoon minuten maken en wedstrijden spelen. Ik wil niet op de bank zitten, ook al is het bij een grote club", aldus de goalie, die merkt hoe ambitieus Aston Villa is. "Ze hebben het de afgelopen twee seizoenen laten zien. Ze hebben ambitie en ze gaan ervoor."

Lees meer:
0 reacties