Van Domselaar weer bij Oranje: "Gehoopt dat ik er weer zou staan"

Daphne van Domselaar op de training van de OranjeLeeuwinnen
Daphne van Domselaar op de training van de OranjeLeeuwinnen Foto: © BSR Agency

Daphne van Domselaar is weer van de partij bij de OranjeLeeuwinnen. De doelvrouw stond de afgelopen maanden buitenspel vanwege een blessure aan haar heup, maar zit nu weer in de selectie voor de EK-kwalificatieduels met Finland.

Het doet Van Domselaar goed om weer van de partij te zijn bij Oranje. "Ik ben blij om er weer te zijn. Ik ben blij dat ik weer in de teamsfeer ben. In de afgelopen tien weken ben ik best wel op mezelf geweest", vertelt ze aan Sportnieuws.nl. "Dat je dan weer bij het Nederlands elftal kan aansluiten, op tijd, dat is eigenlijk wat ik had gehoopt."

Lang werd er gedacht dat Van Domselaar pas volgend seizoen weer in actie zou kunnen komen. "Ik had zelf gehoopt dat ik er weer zou staan. De operatie viel erg mee, dus het was korter dan verwacht, de hersteltijd. Dit kwam precies zou uit. Dat het hier lukt, dat had ik wel gedacht", geeft ze zelf aan. Het is nu tijd voor de laatste stapjes in haar herstel. "Voor de eerste keer weer echt volledige teamtrainingen, in een groepsverband trainen."

"Of ik vrijdag kan spelen? We kijken het echt per dag, zo hebben we het ook afgesproken. Ik kom hier en als het goed gaat, dan gaat het goed. Voor de rest kijken we per dag, we gaan niet overhaasten. Tot nu toe gaat het goed, daar ben ik blij mee", aldus de OranjeLeeuwin.

Lees meer:
0 reacties