Van Domselaar steunt Weimar: "Dat zijn de nadelen van keeper zijn"

Daphne van Domselaar in actie namens de OranjeLeeuwinnen
Daphne van Domselaar in actie namens de OranjeLeeuwinnen Foto: © Pro Shots

Daphne van Domselaar kampte afgelopen week met een blessure aan het bovenbeen. De doelvrouw moest daardoor de wedstrijd tegen België aan zich voorbij laten gaan. Jacintha Weimar verving haar onder de lat.

De keepster van Feyenoord maakte haar debuut, maar kon een 2-1 nederlaag niet voorkomen. Van Domselaar heeft Weimar samen met haar ploeggenoten opgevangen de afgelopen dagen. "Volgens mij hebben we het als groep goed opgelost. Natuurlijk is het niet leuk. Ik heb het zelf ook meegemaakt. Dat zijn de nadelen van keeper zijn", zegt de goalie van Aston Villa in gesprek bij ESPN.

Van Domselaar gaat verder: "Je kan de held zijn of je kan een wedstrijd op een mindere manier bepalen. Ik vind dat we het met z'n allen goed hebben omgezet. Jacintha stond vandaag (dinsdag, red.) trots langs de lijn", weet ze. De keepster was blij dat ze dinsdag weer kon spelen. "Ik ben blij dat ik weer belangrijk kon zijn en dat wij er uiteindelijk twee inschieten. Super dat ik er weer was en er kon zijn."

De doelvrouw gaat zich nu richten op de competitiestart met haar nieuwe club, Aston Villa. "Zondag starten we eindelijk. Ik ben blij dat ik vandaag (dinsdag, red.) kon spelen. Ik hoop dat ik zondag ook onder de lat kan staan. Ik kijk ernaar uit." In Engeland zijn ze in ieder geval lyrisch over Van Domselaar, die al wordt gezien als 'aanwinst van de eeuw' bij Villa. "Dat zijn hele mooie woorden. Geen druk. Ik ben blij waar ik zit, ik word gewaardeerd en ik vind de club hartstikke mooi. Ik kijk ernaar uit om te gaan starten", blijft de OranjeLeeuwin rustig.

Lees meer:
0 reacties