Van Domselaar mocht niet op voetbal: "Dat heb ik tegengehouden"

Daphne van Domselaar
Daphne van Domselaar Foto: © Pro Shots

Daphne van Domselaar is de nieuwe nummer één bij de OranjeLeeuwinnen, nu Sari van Veenendaal is weggevallen. Als het echter vroeger aan haar ouders had gelegen, was Van Domselaar niet gaan voetballen.

Haar ouders zaten voor de wedstrijd met Zweden vol spanning op de bank voor de tv. "Ook al is ze 22, het blijft toch je kleine meid", blikt moeder Elly trots terug bij de NOS.

Pas laat na de wedstrijd is er telefonisch contact. "Ik had haar geappt dat ze maar moest bellen als ze tijd had, omdat ik toch niet zou slapen. Het duurde even, want ze moest van interview naar interview."

"Toen ik haar uiteindelijk sprak, bleef ze ook zo koeltjes. Pas 's nachts kwam bij haar het besef, toen werd ze vroeg wakker", vertelt Elly. Van Domselaar wilde al vroeg op voetbal, maar haar moeder dacht daar heel anders over.

"Dat heb ik een beetje tegengehouden... We wonen in een dorp met heel veel water, dus ik wilde dat ze haar zwemdiploma haalde", geeft mama Van Domselaar aan.

Ook is er een andere reden: "Daphne speelde altijd met jongens, begon zich te kleden als een jongetje en voelde zich ook echt een jongen. Toen dacht ik: als ze ook nog gaat voetballen met jongens dan wordt het even teveel."

Uiteindelijk ging de doelvrouw op volleybal. "Na een paar jaar had ze het wel gehad en vroeg ze of ze alsjeblieft op voetbal mocht. Ik zag dat het haar verdriet deed. Ze heeft het seizoen bij de volleybal afgemaakt en is toen gaan voetballen. Blijer konden we haar niet maken."

De ouders van Van Domselaar zijn er zondag tegen Zwitserland bij in Engeland. "We hebben een enkele reis geboekt, dus het hangt van Oranje af hoe lang we blijven", besluit Elly.

Feyenoord of PSV wint voor 50 (!) keer je inzet!

FC Twente en PSV nemen het zondagmiddag tegen elkaar op in De Kuip. Wie wint de topper tussen de nummers twee en één van de Eredivisie? Als nieuwe speler bij Unibet krijg jij 50 (!) keer je inzet bij een zege van Feyenoord of PSV! Schrijf je hier in claim de UniBoost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
9/12
PSV V
14:00
Ajax V
za
9/12
Feyenoord V
16:30
ADO Den Haag V
zo
10/12
Excelsior Rotterdam W
12:15
SC Heerenveen V
zo
10/12
Utrecht W
12:15
Fortuna Sittard W
zo
10/12
Telstar W
12:15
PEC Zwolle V
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 8 20 24
2 Fortuna Sittard W 9 14 19
3 Ajax V 8 12 19
4 PSV V 10 13 17
5 Utrecht W 10 -4 17
6 PEC Zwolle V 9 3 16
7 ADO Den Haag V 9 4 12
Bekijk de hele stand