Van Domselaar debuteert: "Zat als klein meisje al op de tribune"

Daphne van Domselaar maakt haar debuut voor de Oranje Leeuwinnen
Daphne van Domselaar maakt haar debuut voor de Oranje Leeuwinnen Foto: © Orange Pictures

Daphne van Domselaar maakte afgelopen zaterdag haar debuut voor de OranjeLeeuwinnen. Ze hield de nul tegen Finland: 3-0.

"Er kwam iets meer gezonde wedstrijdspanning bij kijken dan normaal bij FC Twente", vertelt Van Domselaar in gesprek met het Noordhollands Dagblad. De doelvrouw zette zich uiteindelijk over de zenuwen heen, waarna het plezier kwam.

"Het was een kwestie van het idee laten bezinken dat ik zou gaan spelen: oké, nu gaat het moment komen", vervolgt Van Domselaar. "In de week naar de wedstrijd toe had ik al een gesprek gehad met de trainer, waarin hij aangaf dat ik mijn debuut ging maken."

Daar keek de doelvrouw van FC Twente al langer naar uit. "Ik zat als klein meisje al vaak op de tribune in de hoop dat ik zelf ooit van dit team deel uit zou maken", geeft ze toe.

Haar ouders zaten in Le Havre op de tribune en vanuit Nederland kreeg Van Domselaar veel leuke berichtjes. Uiteindelijk hoopt de goalie ooit de nummer één onder de lat te worden bij Oranje.

"Voor nu ben ik superblij dat ik mijn debuut heb mogen maken. Elk moment dat ik met deze ploeg op pad ben, ben ik aan het genieten. Het is een mooi begin, maar het smaakt ook naar meer. Hopelijk volgen er nog veel meer wedstrijden", besluit Van Domselaar.

Lees meer:
0 reacties