Van Domselaar blikt terug: "Het was echt moeilijk te geloven"

Daphne van Domselaar
Daphne van Domselaar Foto: © Pro Shots

Daphne van Domselaar maakt indruk met haar prestaties als doelvrouw, met name op het EK van 2022 met Oranje. Ze redde haar ploeg meerdere keren, waaronder tegen Frankrijk. Het mocht echter niet baten; de Fransen schakelden Nederland uit met 1-0.

"Voor mij was het bitterzoet", reflecteert ze in gesprek met de FIFA. “Wat ik het liefste wilde, was dat we door zouden gaan, dus dat was echt teleurstellend. Maar op persoonlijk vlak was ik erg tevreden met mijn eigen prestaties op het toernooi."

Haar prestaties bleven ook door anderen niet onopgemerkt. Zo werd ze genoemd in de 100 beste vrouwelijke voetballers ter wereld, waarop werd gestemd door coaches, oud-spelers en journalisten. "Ik kwam er min of meer per ongeluk achter. We hadden kerstvakantie en plotseling ging mijn telefoon. Iemand had me getagd in een bericht waarin stond dat ik bij de beste 100 spelers zat. Mijn eerste reactie was: 'Dit kan ik niet zijn. Kan het echt?'"

Het was inderdaad Van Domselaar die op de lijst stond. "Wauw. Het was echt moeilijk te geloven, maar tegelijkertijd erg mooi. Het is natuurlijk leuk om opgemerkt te worden, maar dat was het dan ook voor mij. Ik zou het nooit naar mijn hoofd laten stijgen. Ik weet dat ik moet blijven werken met mijn club en mijn land", aldus de doelvrouw.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 20 52 55
2 FC Twente V 20 75 54
3 Fortuna Sittard W 20 22 36
4 PSV V 20 13 35
5 ADO Den Haag V 20 21 32
6 PEC Zwolle V 20 -11 26
7 Feyenoord V 20 -6 24
Bekijk de hele stand