Van Diemen: "Na de wedstrijd stuurde Parsons me nog een appje"

Samantha van Diemen
Samantha van Diemen Foto: © Pro Shots

Samantha van Diemen maakte eind vorig jaar haar debuut in Oranje. Voor de negentienjarige verdedigster van Feyenoord kwam de oproep van bondscoach Mark Parsons onverwachts.

"Bij Jong Oranje speelde alles al, dat was iets wat ik niet had verwacht. Ineens mocht ik doorschuiven naar het grote Oranje. Mark Parsons wilde een paar ervaren meiden rust geven. Het was zo onverwachts. Normaal word je opgeroepen en dan zit je de eerste wedstrijden op de bank, ik mocht direct debuteren in de basis. Ik werd meteen in het diepe gegooid", begint Van Diemen in Helden Magazine.

Ineens speelde Van Diemen samen met grote namen als Lieke Martens. "Natuurlijk is het bijzonder. Maar omdat ik zo in het voetbalwereldje zit, ken ik de meeste speelsters al. En ik speelde ook met Sherida Spitse en Stefanie van der Gragt bij Ajax, dus zo nieuw was het eigenlijk niet."

Van Diemen had na haar debuut nog contact met de bondscoach. "Na de wedstrijd stuurde hij me nog een appje: 'Goed gedaan!' De bondscoach zei vooral: 'maak je niet te druk, als je hard werkt dan vinden we dat al goed'. Het was fijn dat er niet meteen veel druk op me werd gelegd."

Lees meer:
0 reacties