Van Diemen erkent: "Iets wat je in de Eredivisie nog niet ziet"

Samantha van Diemen in het shirt van Feyenoord
Samantha van Diemen in het shirt van Feyenoord Foto: © Pro Shots

Feyenoord heeft een sterke eerste helft van het seizoen achter de rug in de Eredivisie Vrouwen. Samantha van Diemen, verdedigster van Feyenoord, denkt te weten waar de kracht van het elftal ligt.

“Vooraf hadden we uitgesproken dat we graag n onder de top drie wilden eindigen. We hadden wel verwacht dat we de punten zouden pakken tegen ploegen als PEC Zwolle, maar hadden nooit gedacht dat we de allereerste Klassieker in het vrouwenvoetbal met 4-1 zouden winnen en ook van PSV konden winnen”, begint Van Diemen bij Helden.

Van Diemen weet wat het geheim van Feyenoord is. “Ik denk dat wij iets hebben wat je in de Eredivisie nog niet ziet en wat tegenstanders dus niet gewend zijn”, vervolgt ze. “We spelen het Feyenoord-spel: met heel veel energie. We gaan vol de duels in en geven de tegenstander geen ruimte om in hun spel te komen. Tegenstanders hebben daar geen antwoord op.”

“Bij Ajax deed ik veel op talent. Bij Feyenoord merk ik dat alleen talent soms niet genoeg is, ik moet ook echt hard werken. Daar leer ik veel van. Ik denk dat ik me snel kan aanpassen en weet wat nodig is in elke situatie”, besluit ze.

Lees meer:
0 reacties