Van der Zanden krijgt eerste Oranje-oproep: "Geweldig gesprek gehad"

Ilse van der Zanden traint voor het eerst mee met de OranjeLeeuwinnen
Ilse van der Zanden traint voor het eerst mee met de OranjeLeeuwinnen Foto: © BSR Agency

Door het afhaken van Caitlin Dijkstra bij de OranjeLeeuwinnen, werd Ilse van der Zanden afgelopen maandag opgeroepen door bondscoach Andries Jonker. Voor de 28-jarige verdedigster van FC Utrecht was het haar eerste oproep. Ze hoorde het nieuws van coach Linda Helbling.

"Bij debutanten doe ik het altijd zo dat ik de coach bel", legt Jonker uit aan Vrouwenvoetbalnieuws.nl. "Dan laat ik het aan de coach van de speelster om de speelster te informeren. Die coach kan ook een andere keuze maken, bijvoorbeeld de ouders of de zaakwaarnemer. Ik heb Linda Helbling gebeld en Linda heeft Ilse geïnformeerd."

De bondscoach heeft alle begrip daarvoor. "Want die twee hebben een hele behoorlijke historie met elkaar. Linda is jarenlang bij DTS Ede trainster geweest en in die periode speelde Ilse ook bij haar. Ilse is naar Utrecht overgestapt met Linda. Ik kan me heel goed voorstellen dat die twee dat hebben gedeeld. Dat is ook mooier en beter dan dat ik Ilse bel. De eer was aan Linda", geeft Jonker aan.

Van der Zanden moest wel haar vakantie omboeken na het belletje van Helbling. "Wij hebben een aantal weken geleden een lijst moeten maken van speelsters die oproepbaar zijn. Normaal gesproken speelt Jong Oranje in een internationale window ook. Die zijn dan per definitie oproepbaar, dan hoef je alleen maar een paar wat oudere speelsters, die niet bij Jong Oranje en nog niet bij ons spelen, op de lijst te zetten. Die zijn dan oproepbaar."

"Als je dat niet doet, kun je een speelster niet oproepen. Ilse wist dat ze op die lijst stond, daar had ik Linda over geïnformeerd. Dan is het spannend of je daadwerkelijk een uitnodiging krijgt. Dan moet je je vakantie omboeken. Maar dat is een keuze. Ik heb gisteren een geweldig gesprek met haar gehad", sluit Jonker met een grote glimlach af.

Lees meer:
0 reacties