Van der Wal zet punt achter carrière: "Met pijn in mijn hart"

Lysanne van der Wal bij ADO Den Haag
Lysanne van der Wal bij ADO Den Haag Foto: © BSR Agency

Lysanne van der Wal zet na dit seizoen een punt achter haar voetbalcarrière. Dat heeft de middenveldster van ADO Den Haag zojuist bekendgemaakt via sociale media. Ze kiest voor haar maatschappelijke carrière.

"Het laatste fluitsignaal heeft geklonken… Met pijn in mijn hart - maar met een opgeheven hoofd - neem ik afscheid van het professioneel voetbal", begint de 26-jarige Van der Wal haar bericht. De middenveldster speelt sinds de zomer van 2022 voor ADO Den Haag. Daarvoor kwam ze uit voor FC Twente, BV Cloppenburg en SC Heerenveen. 

"Waar moet ik beginnen? Van kleins af aan was dit mijn droom: voetballen in stadions, mijn naam op een voetbalshirt en prijzen pakken. Nooit gedacht dat ik dit - 12 seizoenen later - daadwerkelijk allemaal behaald zou hebben", schrijft Van der Wal. "Met veel plezier heb ik dag in dag uit op het veld gestaan, maar soms door blessures helaas ook langs de lijn. De minuten langs de zijlijn hebben mij laten inzien dat er geen mooiere manier is dan mijn voetbalcarrière fit af te sluiten."

Ze is dankbaar, zo geeft ze aan: "Voor alle mooie ervaringen en herinneringen die ik mee heb mogen maken. Ik wil iedereen dan ook bedanken voor alle leerzame momenten en die mij het vertrouwen hebben gegeven dat ik dit kon bereiken. Dat zal ik ook buiten het veld nog meenemen! (Ex-)teamgenoten en fans, ik ga jullie missen. De herinneringen en alle mooie mensen die ik heb leren kennen zitten voor altijd in mijn hart!"

"Tot snel langs de lijn of ergens anders waar wij elkaar weer zien", sluit Van der Wal af.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
28/09
Utrecht W
14:00
Excelsior Rotterdam W
za
28/09
Feyenoord V
14:00
AZ W
za
28/09
SC Heerenveen V
16:30
ADO Den Haag V
zo
29/09
Ajax V
12:15
PEC Zwolle V
zo
29/09
PSV V
12:15
Telstar W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 ADO Den Haag V 0 0 0
2 Ajax V 0 0 0
3 AZ W 0 0 0
4 Excelsior Rotterdam W 0 0 0
5 FC Twente V 0 0 0
6 Feyenoord V 0 0 0
7 Fortuna Sittard W 0 0 0
Bekijk de hele stand