Van der Wal wint met ADO: "Wij wisten dat we het nu moesten doen"

Lysanne van der Wal en ADO Den Haag-trainer Sjaak Polak
Lysanne van der Wal en ADO Den Haag-trainer Sjaak Polak Foto: © Orange Pictures

ADO Den Haag pakte vrijdag op de valreep drie punten tegen Fortuna Sittard. In de 85e minuut zorgde een penalty van Jaimy Ravensbergen voor de beslissing

In de eerste helft gebeurde er niet veel in het Bingoal Stadion. Kayra Nelemans schoot namens ADO Den Haag een vrije trap in de muur, terwijl Fortuna Sittard via corners wat speldenprikjes uitdeelde. In de tweede helft zette de thuisploeg aan, op jacht naar de openingsgoal. Een schot van Liz Rijsbergen werd gepakt door doelvrouw Diede Lemey.

Niet veel later was Vanessa Susanna dichtbij. De aanvalster kopte op de paal. Later trof ook Nikki IJzerman het aluminium. Daarvoor kreeg ADO nog meer kansen op de 1-0. Die viel uiteindelijk in de 85e minuut. De bal ging op de stip en Ravensbergen pakte haar kans. De spits schoot raak en bezorgde ADO Den Haag zo de zege.

"Wij wisten dat we het nu moesten doen", zei Lysanne van der Wal na afloop tegenover het Algemeen Dagblad. Zij maakte na een aantal weken blessureleed haar rentree. "Wij hadden veel dreiging, vooral op het laatst. Dat leverde een terechte zege op", oordeelde Van der Wal.