Van der Wal: "Ik voetbal dit jaar vrijer, daarmee ben ik van waarde"

Lysanne van der Wal aan de bal namens ADO Den Haag
Lysanne van der Wal aan de bal namens ADO Den Haag Foto: © BSR Agency

ADO Den Haag staat momenteel onder leiding van Alex Scholte en Stephan Vos. Niet één, maar twee hoofdtrainers dus, als opvolger van Sjaak Polak.

"Sjaak, Alex en Stephan zijn allemaal verschillende types. Bij Sjaak voelde ik me heel fijn. Ik kon alles zeggen wat ik wilde en hij stond daar ook voor open", vertelt Lysanne van der Wal aan Omroep West. Het grootste verschil is dat er nu twee trainers zijn. "We voelen ons bij Alex en Stephan erg op ons gemak en kijken op meer verschillende manieren naar voetbal."

"Stephan is een trainer die me helpt met details en me bewuster maakt. Ik merk dat ik daardoor stappen maak", zegt de middenveldster. "Alex zit weer vooral op het doorzettingsvermogen en laat ons veel rondjes rennen. Dan denk ik weleens: wat zijn we nou allemaal aan het doen? Maar daarmee zorgt hij er wel voor dat we ons in wedstrijden over vermoeidheid heen kunnen zetten."

Van der Wal voelt zich goed in Den Haag. "Ik voetbal dit jaar vrijer en ik denk dat ik daarmee van waarde ben voor het team. Vorig jaar moest ik nog erg wennen aan alles. Een nieuwe club, andere teamgenoten en weer de stap naar het middenveld. Nu weet ik meer wat er van mij verwacht wordt en daardoor speel ik beter."

Lees meer:
0 reacties