Samenvatting: ADO Den Haag boekt ruime overwinning op Telstar

Lysanne van der Wal zal de wedstrijd tussen ADO Den Haag en Telstar niet snel meer vergeten. De middenveldster scoorde in de 4-0 overwinning. Voor Van der Wal was het haar eerste officiële doelpunt in de Azerion Vrouwen Eredivisie.

In het Bingoal Stadion was de thuisploeg heer en meester. Na kansen voor Nikki IJzerman en Lobke Loonen was het in de zeventiende minuut raak. Shanique Dessing had een goede individuele actie in huis en hield daarna het overzicht. Ze vond Loonen die simpel binnen kon tikken: 1-0.

Een kleine tien minuten later viel ook de tweede ADO-treffer. Loonen kopte uit een corner op Kelly Steen, maar de bal ging vervolgens toch over de lijn. De goal leek eerst gemaakt door Van der Wal, maar Loonen kreeg het doelpunt op haar naam. Dessing kreeg in de eerste minuten van de tweede helft meerdere grote kansen en leek in de 48e minuut ook de 3-0 te maken. Ze werd echter teruggefloten wegens buitenspel.

Uiteindelijk viel de derde goal alsnog. Loonen wist Van der Wal te bereiken en de middenveldster schoot vanaf zo'n twintig meter schitterend raak. Telstar zette er vrij weinig tegenover, al trof het wel eenmaal de lat. De domper werd voor de ploeg uit Velsen-Zuid nog groter in de 85e minuut. Lieke Vis werkte de bal achter haar eigen doelvrouw. Daardoor eindigde het duel in 4-0.

Scoreverloop:
17' 1-0
Lobke Loonen
25' 2-0 Lobke Loonen
63' 3-0 Lysanne van der Wal
85' 4-0 Lieke Vis (e.d.)

Opstelling ADO Den Haag: Lordheyd, Nelemans, Douma, Noordermeer, Vonk, IJzerman, Van der Wal (63' Raaijmakers), Van Oosten (75' Abali), Loonen (81' Viehoff), Van Raay (81' Eijken), Dessing (63' Vande Velde)

Opstelling Telstar: Steen, Van de Pol (64' Meijerink), Donker, Remijnse, Ridder (46', Gomez, Van der Vlist (77' Van den Heuvel), Kira, Lagcher (64' Vis), Wolters (46' Van Belen), Nottet

Lees meer:
0 reacties