Van der Wal eerlijk: "Of ik de belasting van topsport aankon"

Lysanne van der Wal
Lysanne van der Wal Foto: © Pro Shots

Voor ADO Den Haag begint zondag het nieuwe seizoen in de Azerion Vrouwen Eredivisie. De residentieclub versterkte zich deze zomer onder meer met Lysanne van der Wal, die de afgelopen jaren voor FC Twente uitkwam.

In de afgelopen drie jaar werden de Tukkers kampioen. "Bij ons ging iedereen goed met elkaar om en hadden spelers alles voor anderen over. Om het beste team te vormen, heb je ook niet allemaal Messi's nodig, maar de beste combinatie van spelers en van koppels op het veld", legt Van der Wal uit als reden van succes van de Tukkers. De verdedigster kampte regelmatig met blessures en ging daardoor nadenken. Uiteindelijk besloot ze te kiezen voor een transfer.

"Ik ben toch gaan nadenken of ik de belasting van topsport lichamelijk wel aankon. Ik leg mezelf als voetballer ook veel druk op. Misschien is het goed daar wat afstand van te nemen. Ik wil dit seizoen vooral lekker veel spelen en genieten van het voetballen. Wat er daarna gebeurt, zien we dan wel weer", is ze eerlijk op de website van haar nieuwe club.

Van der Wal kijkt uit naar de start van de competitie: "Ik denk dat we een jong, maar kwalitatief goed team hebben, dat mooie dingen kan laten zien. In de voorbereiding hebben wij goede wedstrijden gespeeld, al kunnen er ook dingen beter. Maar al bij al zijn wij klaar voor het nieuwe seizoen."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 20 52 55
2 FC Twente V 20 75 54
3 Fortuna Sittard W 20 22 36
4 PSV V 20 13 35
5 ADO Den Haag V 20 21 32
6 PEC Zwolle V 20 -11 26
7 Feyenoord V 20 -6 24
Bekijk de hele stand