Van der Wal dolblij: "M'n schoenen moeten nu wel heel schoon!"

Lysanne van der Wal aan de bal namens ADO Den Haag
Lysanne van der Wal aan de bal namens ADO Den Haag Foto: © BSR Agency

Lysanne van der Wal zal 9 maart 2024 niet snel meer vergeten. De middenveldster van ADO Den Haag was trefzeker in de 4-0 overwinning op Telstar. Voor Van der Wal was het haar eerste officiële doelpunt in de Azerion Vrouwen Eredivisie.

In de 25e minuut leek Van der Wal ook al de 2-0 te maken, maar die goal kwam op naam van Lobke Loonen. Na iets meer dan een uur spelen was het wel raak voor de ADO-middenveldster. Vanaf zo'n twintig meter schoot Van der Wal fraai raak. Na afloop kreeg ze de lach niet van haar gezicht. "Ik scoor niet zo vaak, op trainingen ook niet. Iedereen zegt tegen mij 'ga nou eens schieten'", zegt ze bij ESPN.

"We maken er ook wel grapjes over, van 'als jij een keer scoort, ga ik je schoenen schoonmaken'. Nou, vandaag (zaterdag, red.) is de dag dat dat gaat gebeuren", lacht Van der Wal, die voor de camera verscheen met slippers aan haar voeten. "Ik had m'n slippers aangetrokken want ik was helemaal klaar met die voetbalschoenen vandaag. Ik hoop dat ze er spic en span uit komen te zien. Het moet nu wel heel schoon."

Van der Wal was zeer tevreden met haar fraaie goal: "Die zit er lekker in", sloot ze af met een grote glimlach.

Lees meer:
0 reacties