Van der Vliet actief in Oostenrijk: "Staan in de gevarenzone"

Een bal op het dak van het doel
Een bal op het dak van het doel Foto: © Pro Shots

Emely van der Vliet speelde de afgelopen jaren in Amerika en tekende deze winter haar eerste profcontract. De aanvalster gaat aan de slag bij SPG FC Lustenau / Dornbirn, de club waar ook Anne Bhagerath onder contract staat.

Van der Vliet kan iedereen de combinatie van studeren en sporten in Amerika aanraden. "Deze investering is het absoluut waard. Ik heb gigantisch veel ervaring opgedaan. Je leert veel mensen kennen", vertelt de Nederlandse in het Brabants Dagblad. Ze merkte dat er veel geld zit in college-sport.

"Zo hadden wij een eigen krachtruimte met een krachttrainer die alleen met ons werkte en dus voetbalspecifieke programma’s maakte. Maar ook een eigen diëtiste voor het team, een fysio die er altijd was, een sportpsycholoog", vertelt Van der Vliet.

Ze is enthousiast: "Ik heb mezelf op voebalgebied meer verbeterd dan als ik in Nederland was gebleven. Bij amateurclubs kun je maar twee keer in de week trainen en speel je een wedstrijd in het weekend. Dat is niet genoeg als je de top wilt halen. Ik wilde ook elke dag met mijn sport bezig zijn."

Nu gaat Van der Vliet dus voetballen in Oostenrijk. "Fitheid en kracht staan hier voorop en dat vind ik alleen maar leuk. Als nummer 9 staan we in de gevarenzone, dus we moeten de tweede helft van het seizoen aan de bak", aldus de Nederlandse.

Lees meer:
0 reacties