Liza van der Most dankbaar: "Familieleden zijn er aan overleden"

Liza van der Most bij FC Utrecht
Liza van der Most bij FC Utrecht Foto: © Pro Shots

FC Utrecht en het UMC Utrecht trapten dinsdag de campagne 'Draag die band!' af. Beide partijen willen zo bewustzijn creëren over het belang van het meten van je bloeddruk. Dit jaar is de campagne, die woensdag in Stadion Galgenwaard met een evenement wordt afgetrapt, gericht op de hartgezondheid van vrouwen.

Jaarlijks overlijden meer dan 18.000 vrouwen aan hart- en vaatziekten, waaronder hartinfarcten en beroertes. Dit komt neer op gemiddeld 50 vrouwen per dag, van alle leeftijden. Reden tot actie, zo vonden FC Utrecht en het UMC. Voor Liza van der Most, captain van de Domstedelingen, komt het dichtbij: haar moeder heeft een hartziekte.

"Enkele familieleden zijn er aan overleden, dus het is genetisch bepaald", geeft Van der Most aan in het Algemeen Dagblad. De verdedigster is trots op de manier waarop haar moeder met de ziekte omgaat: "Ze beweegt veel en doet er alles aan om gezond te blijven."

De campagne is een 'supermooi initiatief', zo vindt Van der Most. "Ik vind het fijn dat FC Utrecht en het UMC deze bijeenkomst hebben georganiseerd en dat de sprekers konden vertellen hoe belangrijk een gezonde levensstijl en het regelmatig controleren van je bloeddruk is. Als team helpen we graag waar we kunnen."

"Daarom dragen wij vanavond (gisteravond, red.) tegen PEC Zwolle de band. Ook delen we zo veel mogelijk informatie over dit onderwerp op onze socials. Ik weet als geen ander hoe belangrijk aandacht voor deze ziekte is", aldus de aanvoerster, die al een tijdje ontbreekt vanwege een blessure.

Van der Most hoopt dat zij en haar ploeggenoten binnenkort ook een reanimatiecursus kunnen volgen: "Het is fijn als je weet wat je moet doen als iemand iets overkomt."

Lees meer:
0 reacties