Van der Laan ziet concurrent afhaken: "Dat lukt me gewoon niet"

Jeanet van der Laan
Jeanet van der Laan Foto: © Pro Shots

Jeanet van der Laan heeft niet langer concurrentie van Jorien van den Herik in de strijd om het bondsvoorzitterschap van de KNVB. De voormalig voorzitter van Feyenoord heeft besloten om zich toch niet kandidaat te stellen. Daardoor zijn Van der Laan, Hans Nijland en Frank Paauw nog de kandidaten.

"Ik heb de afgelopen tien dagen met heel veel mensen gesproken, en het is simpel: het is te veel werk", geeft Van den Herik aan tegenover het Algemeen Dagblad. "Die tien benodigde handtekeningen waren wel gelukt, inclusief Ajax en Feyenoord. Formeel staan er volgens de KNVB maar twee dagen per week voor, maar als je het echt goed wilt doen, moet je het in mijn ogen zeven dagen in de week doen."

"Dat ben je ook verplicht in die rol, vind ik, maar dat lukt me gewoon niet. Ik heb nog allerlei zakelijke verplichtingen in onder andere Amerika. Ik vind het jammer, maar het past op dit moment niet", aldus Van den Herik. "Heel veel mensen hebben me bijgepraat, ik voelde veel steun, maar ik moet eerlijk zijn: of je doet het volledig en met volle aandacht, of je doet het niet."

In zijn statement haalde de oud-voorzitter van Feyenoord ook nog uit naar de KNVB. "Het is alweer 18 jaar geleden dat ik in directe zin afstand nam van het voetbal. In de afgelopen 10 dagen is mij gebleken dat er wezenlijk te weinig is veranderd. Ten aanzien van het betaald voetbal organiseert de KNVB nog steeds de competitie en is het niet het facilitair bedrijf geworden zoals het in vooraanstaande voetballanden is."

Lees meer:
0 reacties