Van der Laan reageert: "Deal al 30 jaar met zulke vooroordelen"

Jeanet van der Laan
Jeanet van der Laan Foto: © BSR Agency

Jeanet van der Laan heeft via X, voorheen Twitter, gereageerd op de uitspraken van Jorien van den Herik. De voormalig voorzitter van Feyenoord maakte zondagochtend duidelijk Van der Laan niet te steunen in haar jacht op de job van voorzitter van de KNVB.

"Zij heeft geen enkele bestuurservaring in het voetbal. Daarbij krijg je twee vrouwen in het bestuur en dat wordt oorlog. Ze moeten op hun tenen lopen. Ze hebben beiden geen ervaring, dus dat wordt oorlog", zei Van den Herik in het ESPN-programma Goedemorgen Eredivisie. "Het feit dat ze geen ervaring heeft op bestuursniveau is mijn eerste argument en daarmee zou de zaak eigenlijk al afgedaan moeten zijn."

Jeanet van der Laan (D66) in de Tweede Kamer
"Dan heb je twee vrouwen in het KNVB-bestuur, dat wordt oorlog" Lees ook

Van der Laan heeft inmiddels dus van zich laten horen. "Geen paniekvoetbal", bleef de oud-international rustig. "Ik deal al 30 jaar met zulke vooroordelen. Daarom blijf ik volhouden: voetbal is van en vóór iedereen", is haar duidelijke boodschap. Van der Laan maakte eind deze week bekend de tien benodigde ondersteuningshandtekeningen binnen te hebben, waardoor ze zich officieel kandidaat kan stellen voor het bondsvoorzitterschap.

Lees meer:
0 reacties