Van der Laan: "PVV'er en een D66'er kunnen prima samen voetballen"

Jeanet van der Laan
Jeanet van der Laan Foto: © Pro Shots

Jeanet van der Laan is de enige vrouw in de strijd om het bondsvoorzitterschap van de KNVB. De voormalig international is van mening dat de samenleving het voetbal nodig heeft.

"Een voetbalvereniging is nog een van de weinige plekken waar iedereen samenkomt. Wat je ook stemt, of je nou wel of niet gelooft. Bij een voetbalclub kom je alles tegen", merkt Van der Laan op in gesprek met NU.nl. "Je denkt toch niet dat iedereen in mijn team D66 stemt?"

"Een PVV'er en een D66'er kunnen prima samen voetballen. En normaal met elkaar omgaan. Dat moet je koesteren. Zeker in deze tijd", zegt het voormalig Kamerlid (D66). De samenleving is volgens Van der Laan individualistischer, iets wat haar stoort. "Ik ben een teamsporter, daarom houd ik ook zo van het verenigingsleven. Mensen die iets voor een ander over hebben. De samenleving is ook harder geworden, dat merkte ik ook in mijn politieke jaren."

De oud-voetbalster gaat verder: "Politiek Den Haag is keihard. Anders dan tien, vijftien jaar geleden wordt er vaak op de mens gespeeld. En kijk naar alle bedreigingen en opmerkingen die bij een politicus binnenkomen via sociale media en mail. Voor mij als vrouw had dat vaak een seksistische lading. En meestal anoniem. Nooit in mijn gezicht", zo merkt Van der Laan op.

Lees meer:
0 reacties