Van der Laan nieuwe bondscoach Aruba: "Wil iets op gang brengen"

Arjan van der Laan was tussen 2015 en 2016 bondscoach van de OranjeLeeuwinnen
Arjan van der Laan was tussen 2015 en 2016 bondscoach van de OranjeLeeuwinnen Foto: © Pro Shots

Arjan van der Laan werd eerder deze maand aangesteld als de nieuwe bondscoach van Aruba. De oud-bondscoach van OranjeLeeuwinnen tekende een contract tot en met 2026.

Van der Laan kwam op bijzondere wijze in contact met de voetbalbond. "Ik werd vanuit Aruba via Facebook benaderd. Er was een profiel opgesteld waaraan ik voldeed, opgesteld. Toen ik liet weten interesse te hebben, belden ze binnen vijf minuten op", vertelt hij in het Algemeen Dagblad. "Ik had snel het gevoel dat we er wel uit gingen komen. Maar dan wilde ik wel het liefst zo snel mogelijk op Aruba zijn geweest."

De 54-jarige Nieuwkoper moet de komende jaren het fundament van de vrouwentak neerleggen. Welk niveau de selectie nu heeft, weet Van der Laan nog niet goed. "In mei spelen we vier wedstrijden in acht dagen, dus veel tijd om te trainen heb ik dan niet. Daarom wil ik in de komende weken alvast uitgebreid met de speelsters over de speelwijze spreken”, laat hij weten.

"Ik wil in Aruba iets op gang brengen. Daarom zou ik het liefst één keer per maand met de Arubaanse speelsters in Nederland trainen", vervolgt hij. "Dat zou de ontwikkeling versnellen, al moet ik daar wel iedereen voor meekrijgen. Ik hoop dat dit lukt. Het is een prachtig avontuur op een ander werelddeel met andere gewoontes en een andere beleving. Ik voeg daar graag mijn persoon en hoe ik voetbal beleef aan toe.”

Lees meer:
0 reacties