Van der Laan krijgt compliment van 'concurrent': "Mooi en dapper"

Jeanet van der Laan
Jeanet van der Laan Foto: © BSR Agency

Jeanet van der Laan maakte begin deze week bekend zich kandidaat te stellen voor het voorzitterschap van de KNVB. De voormalig international was de tweede kandidaat die zich meldde, nadat eerder Hans Nijland zich aandiende.

De 63-jarige Nijland was jarenlang algemeen directeur bij FC Groningen. Hij vindt het 'mooi en dapper' dat Van der Laan zich heeft gekandideerd. "Ik heb haar interview gehoord op de radio. Daarin gaf ze aan dat ze eerder gesolliciteerd heeft, maar te horen kreeg dat ze niet verder zou komen in de procedure, omdat het Frank Paauw zou worden", zegt Nijland in De Telegraaf.

De bestuurder vervolgt: "En ze zei in dat interview: ’Nu Nijland kandidaat is, is het speelveld veranderd en wil ik ook weer meedoen.’ Als we allebei die tien handtekeningen op papier krijgen, hebben de clubs en de vertegenwoordigers van het amateurvoetbal de keuze uit drie kandidaten. Dat is mooi", oordeelt Nijland. "Ik denk dat het goed is dat er meer kandidaten zijn. Een verkiezing met één kandidaat is géén verkiezing."

Lees meer:
0 reacties