Van der Laan: "Gevoel dat het draagvlak voor mij groter is geworden"

Jeanet van der Laan
Jeanet van der Laan Foto: © Pro Shots

Maandag wordt duidelijk wie de nieuwe voorzitter van de KNVB wordt. Oud-international Jeanet van der Laan is een van de drie kandidaten. De voormalig voetbalster presenteerde zich recent aan de profclubs en een afvaardiging van de supportersgroeperingen.

Van der Laan houdt er een 'heel positief' gevoel aan over, zo vertelt ze in het AD. "Ik kan natuurlijk niet vertellen wat exact besproken is, maar feit is dat ik uitgebreid de tijd heb gekregen om mijn visie op de toekomst van ons voetbal te geven. In het kort komt het erop neer dat voetbal van en voor iedereen is."

"Ik kreeg de indruk dat de verschillende geledingen mijn verhaal met oprechte interesse aanhoorden", zegt de 44-jarige ex-OranjeLeeuwin. "Mijn draagvlak was al behoorlijk groot, gezien het al vroeg kunnen overleggen van tien voorkeursstemmen, maar ik heb het gevoel dat het draagvlak voor mij alleen maar groter is geworden. Dat biedt vertrouwen." 

Van der Laan voelt druk voor de vergadering van maandag, zo is ze eerlijk. "Dat lijkt me ook logisch. Je doet mee aan een race en dan wil je die race winnen. Vandaar dat ik me goed voorbereid op de laatste pitch, komende maandag aan alle stemgerechtigden. Ik wil straks niet het gevoel hebben dat ik er niet alles aan heb gedaan. Gelukkig heb ik komend weekeinde nog wat afleiding met andere dingen. Maar er zullen maandag zeker wel wat zenuwen zijn, ja. Gezonde zenuwen", verwacht ze.

Lees meer:
0 reacties