Van der Laan: "De clubs hebben nog een aantal stappen te zetten"

Jeanet van der Laan
Jeanet van der Laan Foto: © BSR Agency

Het vrouwenvoetbal in Nederland staat er 'best goed' voor, zo vindt Jeanet van der Laan. De voormalig international ziet wel een verschil tussen het Nederlandse team en het clubvoetbal.

"Op het internationale toneel doet Nederland goed mee, maar de clubs hebben nog een aantal stappen te zetten", merkt Van der Laan op in het NRC. "En binnen de Eredivisie moet je weer een onderscheid maken tussen grote clubs als Ajax en de kleintjes als Excelsior en Telstar. Hoe kun je die twee dichter bij elkaar brengen? Ik vind dat een belangrijke vraag."

De oud-OranjeLeeuwin wijst naar het recente statement van de speelsters uit de Azerion Vrouwen Eredivisie. Met de slogan 'betaald voetbal = betaald worden' werd er gepleit voor betere betalingen. Volgens Van der Laan kun je met zo'n actie het verschil tussen de grote en kleine clubs onder de aandacht brengen.

Toch plaatst ze ook een kanttekening: "Er is nu sprake van een schijntegenstelling. Beide partijen – clubs en speelsters – moeten als volwassenen met elkaar in gesprek en de KNVB zou daar ook een rol in moeten spelen."

Lees meer:
0 reacties