Van der Kraan: "Huidige omstandigheden niet topsportwaardig"

Paul van der Kraan
Paul van der Kraan Foto: © NESimages

Waar FC Twente de afgelopen jaren financiële problemen had, is de club nu weer helemaal gezond. Algemeen directeur Paul van der Kraan kan dus ook weer op positieve manier vooruitkijken.

Voor de lange termijn is het voor de club uit Enschede van groot belang dat er een 'topsportwaardige trainingsaccommodatie komt'. De plannen voor Sportcampus Diekman zijn in een vergevorderd stadium en moeten dit seizoen verder kleur krijgen. "De aanpassing van de trainingsfaciliteiten heeft voor ons de hoogste prioriteit. Als je een topsportklimaat wilt creëren, is een goed trainingscomplex een absoluut noodzakelijke voorwaarde", zegt Van der Kraan in de presentatiegids van FC Twente.

Hij is duidelijk over de huidige omstandigheden: "De huidige omstandigheden voor de mannen in Hengelo en voor de vrouwen in Enschede zijn niet topsportwaardig. Als we echt stappen willen maken, moet daar verandering in komen. Dat hebben we heel hard nodig. Als de omstandigheden goed zijn, komen de prestaties ook makkelijker", verwacht de directeur. In het najaar van dit jaar hoopt hij naar buiten te kunnen treden met de definitieve plannen voor de sportcampus. Op de tekeningen is te zien dat er een hoofdveld komt waar de vrouwentak van FC Twente de thuiswedstrijden kan spelen.

"De ambitie is om volgend jaar te beginnen met de bouw", zegt Van der Kraan. "Het is een uitdaging om het voor elkaar te krijgen en om de financiering rond te krijgen. Ook kijken we naar het trainingsveld van de toekomst, met welke innovaties moeten we daarvoor rekening houden? Dat zijn erg leuke dingen om mee bezig te zijn, een interessante ontwikkeling", aldus de algemeen directeur van FC Twente.

Nederland - Argentinië

Nederland wint voor 100x (!) je inzet!

Nederland is door naar de kwartfinale! En onze mannen moeten het nu opnemen tegen Argentinië. Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 100 keer je inzet (!!) als Oranje wint van Argentinië! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
8/12
ADO Den Haag V
19:30
Feyenoord V
vr
9/12
PEC Zwolle V
18:00
VV Alkmaar W
vr
9/12
SC Heerenveen V
18:00
Excelsior Rotterdam W
vr
9/12
Telstar W
18:00
PSV V
zo
11/12
FC Twente V
16:45
Fortuna Sittard W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 9 39 27
2 Ajax V 9 29 24
3 Fortuna Sittard W 9 16 19
4 ADO Den Haag V 9 12 16
5 PSV V 9 6 16
6 Feyenoord V 9 -2 13
7 PEC Zwolle V 8 -14 8
Bekijk de hele stand