Van der Gragt werd technisch manager: "Ik wilde trainer worden"

Stefanie van der Gragt
Stefanie van der Gragt Foto: © Pro Shots

Stefanie van der Gragt zette na het afgelopen WK in Australië en Nieuw-Zeeland een punt achter haar carrière. Na de verloren kwartfinale tegen Spanje rolden de tranen over haar wangen.

"Ik brak. Niet omdat ik mijn laatste wedstrijd achter de rug had, want daar stond ik toen nog helemaal niet bij stil. Ik brak omdat we hadden verloren", blikt de oud-verdedigster terug op de website van de Azerion Vrouwen Eredivisie. "We hadden keihard gewerkt, maar stonden toch met lege handen. Dat kwam hard aan. Het besef dat mijn loopbaan nu echt voorbij was, kwam pas later. Toen ik thuis was."

In een zwart gat viel Van der Gragt echter niet. Een paar maanden voor het WK werd ze namelijk gepolst voor de functie van technisch manager bij AZ. "Ik moest daar wel even over nadenken. Ik wist niet of deze functie wel bij mij paste. Als je mij twee jaar geleden had gevraagd of ik technisch manager wilde worden, dan had ik honderd procent nee gezegd."

"Ik wist niet eens wat dat precies inhield, technisch manager. Ik wilde trainer worden", vertelt Van der Gragt. Langzaamaan werd ze enthousiaster en enthousiaster. "AZ stond aan de vooravond van een gloednieuw avontuur met de vrouwentak. Als technisch manager kon ik alles vanaf de grond opbouwen. Hoe langer ik daarover nadacht, hoe mooier ik het vond om daarvan onderdeel te zijn."

"AZ is bovendien een prachtige club. Mijn eerste club waarmee ik in de Eredivisie speelde. Na een week bedenktijd hakte ik de knoop door. Ik wilde dit avontuur laten slagen", zegt ze. Inmiddels is Van der Gragt alweer ruim een halfjaar actief als technisch manager in Alkmaar.

Lees meer:
0 reacties