Van der Gragt sluit carrièreswitch niet uit: "Ambitie heb ik"

Stefanie van der Gragt
Stefanie van der Gragt Foto: © Pro Shots

Stefanie van der Gragt ging na het afgelopen WK in Australië en Nieuw-Zeeland aan de slag als technisch manager bij AZ. De voormalig OranjeLeeuwin kwam daarmee in het rijtje van oud-internationals die aan de slag gingen in een bestuurlijke functie in het vrouwenvoetbal.

Van der Gragt merkt dat haar imposante carrière helpt in haar rol als technisch manager. "Speelsters van AZ stappen snel op mij af, merk ik. Daar ben ik blij om. De drempel om op mij af te stappen is kennelijk niet zo groot. Ze vragen me van alles", vertelt de oud-verdedigster op de website van de Azerion Vrouwen Eredivisie.

"Hoe ze beter worden in verdedigen? Waarom het mij zo vaak lukte om uit een corner te scoren? Hoe ik mij voorbereidde op een wedstrijd? En op een groot toernooi? Dat soort dingen. Ik merk dat ik het heel leuk vind om mijn ervaring met hen te delen", aldus Van der Gragt, die eerder nog trainer wilde worden.

Of ze dat nog steeds wil? "Die ambitie heb ik nog steeds. Maar ik heb het nu ook naar mijn zin. Ik wil dit avontuur laten slagen en daar de komende jaren keihard voor werken. Daarna zien we wel wat de toekomst brengt."

Lees meer:
0 reacties