Van der Gragt onthult: "Dat was één van de eerste dingen die ik deed"

Stefanie van der Gragt
Stefanie van der Gragt Foto: © BSR Agency

Stefanie van der Gragt ging na het afgelopen WK aan de slag als technisch manager bij AZ. Een compleet nieuwe functie, maar de voormalig OranjeLeeuwin voelt zich als een vis in het water.

"Ik heb het heel erg naar mijn zin. Het is een baan met veel afwisseling. Het is heus niet zo dat ik alleen maar aan het vergaderen ben. Ik sta ook vaak langs het veld. Niet alleen bij wedstrijden van het eerste elftal, maar ook van de jeugd", vertelt Van der Gragt op de website van de Azerion Vrouwen Eredivisie. "Ook probeer ik zoveel mogelijk trainingen van het eerste elftal te zien. Om een vinger aan de pols te houden en te kijken of alles goed gaat."

Van der Gragt is duidelijk: als oud-international ben je niet gelijk een goede technisch manager. De oud-voetbalster leert momenteel veel bij. Zo volgt ze een cursus bij de KNVB en heeft ze veel aan haar collega's. "Als voetballer wist ik precies waar ik aan toe was. Ik ging naar de club, ik kleedde me om en ik ging trainen of een wedstrijd spelen. Nu sta ik aan de andere kant en ben ik bezig met het regelen van allerlei randzaken. In het begin was dat allemaal nieuw voor me. Er kwam van alles op me af."

Een van de eerste dingen die ze deed als technisch manager? Desiree van Lunteren polsen voor een terugkeer. "Het was één van de eerste dingen die ik in mijn nieuwe functie deed", vertelt Van der Gragt lachend. "Ik dacht: ik bel haar gewoon. Ik had geen idee wat ze zou antwoorden. Het is natuurlijk nogal een omschakeling om weer elke dag te gaan trainen. Bovendien is ze moeder. Denk er maar even goed over na, zei ik tegen haar."

"Een paar dagen later belde ik haar nog een keer. Toen was ze er al uit. Ze wilde tekenen. Daar was ik heel blij om. Eerlijk gezegd maakte mij dat ook wel een beetje trots", aldus 'Stalen Steef'.

Lees meer:
0 reacties