Van der Gragt eerlijk over Oranje-duel: "Kon het niet meer aanzien"

Stefanie van der Gragt
Stefanie van der Gragt Foto: © Pro Shots

Stefanie van der Gragt zette na het afgelopen WK een punt achter haar imposante carrière. Ze vindt het af en toe wel lastig om nu naar de OranjeLeeuwinnen te kijken, zo erkent ze bij De Perstribune.

Zo bekeek ze de laatste Nations League-wedstrijd van Oranje, thuis tegen België, vanaf 'het puntje van de bank'. "Uiteindelijk heb ik bijna de tv uitgedrukt. Ik kon het gewoon niet meer aanzien, ook omdat je de uitslag van de andere wedstrijd volgde. Het was zo spannend. Gelukkig hebben ze het gered. Ik ben blijven kijken, echt toevallig. Ik trok het niet, ik dacht: 'het gaat niet meer gebeuren'."

In de laatste minuut scoorde Engeland nog, waardoor de ploeg van bondscoach Andries Jonker nog een keer doel moest treffen. "Of ik daar dan eigenlijk wil staan? Het is moeilijk om van een afstand te kijken, want dan kan je niks doen", erkent ze. "Op het veld kun je er wel wat aan doen. Maar of ik daar wilde staan? Nee. Soms denk ik wel van 'ik mis het', maar aan de andere kant denk ik: 'ik heb zo'n mooie carrière gehad, ik ben er super trots op, ik heb het mooi afgesloten'."

"Helaas niet waar ik op hoopte op het WK natuurlijk, maar het is genoeg geweest. Er staat echt een streep onder", klinkt het. "Al denk ik soms wel van 'wat als ik nu nog... aan het voetballen was'. Maar ik heb nu zo'n rol bij AZ, dat vind ik ook echt heel erg leuk. Het is oprecht oké, zeker", aldus Van der Gragt, die inmiddels actief is als technisch manager bij AZ.

Lees meer:
0 reacties