Van der Gragt aan de slag als trainer bij AZ: "Draai gevonden"

Stefanie van der Gragt speelde in het verleden twee seizoenen voor AZ en keert nu terug bij de club uit Alkmaar. Ditmaal niet als speelster, maar als trainster.

Momenteel loopt ze mee bij het AZ Onder 16 van trainer Tim Roest. Van der Gragt kijkt vooral mee tijdens trainingen en leidt zo nu en dan zelf oefeningen.

"In het begin was het wel wat zoeken, maar dat is logisch: het is de eerste keer dat ik met een jongensteam aan de slag ben. Nu heb ik mijn draai gevonden en gaat het eigenlijk hartstikke goed", vertelt ze tegenover het clubkanaal van AZ.

Volgens Van der Gragt is het wel anders om voor een groep jongens te staan. "In het begin dacht ik wel: een vrouw die training komt geven, dat is een dingetje. Ik denk dat je eerst het respect moet afdwingen. Dat is volgens mij hartstikke goed gelukt."

De OranjeLeeuwin vervolgt: "Ik voel me thuis en probeer de jongens zo goed mogelijk mijn ervaringen door te geven. Sommige dingen bespreek je individueel, sommige dingen met het team. Ik probeer daarbij mijn eigen inspiratie en wat ik heb geleerd goed te gebruiken."

Voorlopig wil Van der Gragt nog niet stoppen met het voetbal, al denkt ze wel na over de toekomst. "Ik wil heel graag mijn trainerscursus halen. Dat eerst en dan kijken we wel waar het naartoe gaat."

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand