Van den Heiligenberg ziet verschil: "Dat werpt zijn vruchten af"

Claudia van den Heiligenberg in het shirt van de oud-OranjeLeeuwinnen
Claudia van den Heiligenberg in het shirt van de oud-OranjeLeeuwinnen Foto: © Pro Shots

Claudia van den Heiligenberg is sinds begin vorig jaar actief bij spelersvakbond VVCS. Daar is de voormalig international het aanspreekpunt voor vrouwenvoetbal in Nederland.

Na haar zwangerschapsverlof heeft ze alle clubs uit de Pure Energie Eredivisie Vrouwen, behalve nieuwkomer Feyenoord, (virtueel) bezocht. "We zijn nu een paar jaar actief bij de vrouwen en dit werpt zijn vruchten af."

"Speelsters weten dat we er zijn en dat ze bij ons terecht kunnen met uiteenlopende vragen. Ook maken veel speelsters nu gebruik van onze andere diensten", vertelt Van den Heiligenberg op de website van VVCS.

Ze vervolgt: "Zo hadden we al snel de eerste vrouw die gebruik heeft gemaakt van het VVCS Loopbaanportaal. Intussen maken meer vrouwen hier gebruik van. En met succes."

Ook zijn er speelsters die een opleiding volgen bij VVCS Academy. "Op zich goed te begrijpen, want hoe fijn is het om een studie of cursus te volgen die rekening houdt met jouw topsportprogramma? Ook als je een transfer naar het buitenland maakt, gaat de studie online gewoon door."

Van den Heiligenberg praat veel met de aanvoersters uit de Pure Energie Eredivisie Vrouwen en de Beloften Eredivisie. "We spreken over hoe we het vrouwenvoetbal verder kunnen ontwikkelen. Wat zijn de zaken die zij missen, en waar lopen ze tegenaan?"

De voormalig profvoetbalster is blij dat er inmiddels drie CAO's zijn in de Eredivisie. "Een collectieve CAO voor alle speelsters is een doel dat we met zijn allen nastreven. Dat zal een belangrijke stap zijn in de verdere professionalisering van het vrouwenvoetbal."

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand