Van den Heiligenberg: "Vertrouwen wankelt een beetje bij Duitsland"

Fresia Cousiño Arias en Claudia van den Heiligenberg
Fresia Cousiño Arias en Claudia van den Heiligenberg Foto: © Pro Shots

Als de OranjeLeeuwinnen komende zomer van de partij willen zijn op de Olympische Spelen, moet er woensdagavond gewonnen worden van Duitsland. Het is alles of niets, zo weet ook Claudia van den Heiligenberg.

"Hoe Oranje is als het gaat om alles-of-niets-partijen? Wel goed. Ik denk dat ze behoorlijk ervaring hebben met wedstrijden onder druk, spelen op grote toernooien. Daar zal het niet aan liggen", vertelt de voormalig international bij ALLsportsradio. Vrijdag verloor Oranje nog kansloos van Spanje, maar Van den Heiligenberg ziet wel kansen voor de Leeuwinnen tegen de Duitsers.

"Het is een hele fysieke ploeg, een mentaal sterke ploeg. Daar staan de Duitsers om bekend, hard werken en toch met dat mentale stukje over grenzen heen gaan", weet Van den Heiligenberg, die zelf ook jarenlang in Duitsland speelde. "Daar zijn zij heel goed in, buiten dat ze ook goede speelsters hebben. Maar de afgelopen jaren zitten ze wel in een mindere fase."

Zo werd Duitsland op het afgelopen WK al in de groepsfase uitgeschakeld. "Ze zijn echt in opbouw. Ze begonnen tegen Frankrijk niet heel sterk, maar herpakten zich en hadden echt wel kansen om nog de gelijkmaker te maken. Ik denk wel dat het een stugge, lastige ploeg zal worden, maar ook een ploeg waar het vertrouwen een beetje wankelt. Dus er is ook zeker wel wat te halen", merkt de voormalig voetbalster op.

Of Oranje zich gaat plaatsen voor de Spelen? Van den Heiligenberg vindt het lastig: "Het hangt er echt van af wie er vanavond op staan en hoe ze er vanavond op staan. Daar gaat het verschil in zitten. Als ze een fit elftal op de been kunnen brengen, dan verwacht ik dat we deze wedstrijd kunnen winnen. Maar nogmaals, daar hangt het een beetje vanaf."

Lees meer:
0 reacties