Van den Heiligenberg over Vonková: "Zij slaapt in de kelder"

Claudia van den Heiligenberg in het shirt van de oud-OranjeLeeuwinnen
Claudia van den Heiligenberg in het shirt van de oud-OranjeLeeuwinnen Foto: © Pro Shots

Vrijdagavond staat de WK-kwalificatiewedstrijd tussen de OranjeLeeuwinnen en Tsjechië op het programma. Het duel zorgt voor strijd tussen voormalig Leeuwin Claudia van den Heiligenberg en haar vrouw Lucie Vonková, die 73 keer uitkwam voor de nationale ploeg van Tsjechië.

"Nou, de dag voorafgaand slaapt zij in de kelder natuurlijk", lacht Van den Heiligenberg in gesprek met de NOS, doelend op haar vrouw. "Het is superleuk om samen naar de wedstrijden te kijken. We zitten dan thuis heel fanatiek op de bank", vervolgt ze serieus.

Van den Heiligenberg merkt wel dat het de laatste twee wedstrijden niet al te best ging voor Nederland: "Maar bij de laatste twee duels tussen Nederland en Tsjechië - zowel bij de mannen als de vrouwen - liep het voor mij niet heel goed af. Maar ik had wel een blije vrouw thuis."

Vonková was uiteraard wel blij met het resultaat van Tsjechië tegen de OranjeLeeuwinnen. "En dat waren ze in Tsjechië ook: 1-1 tegen het beste team van Europa. Hopelijk gaat dat bij de komende wedstrijd ook zo. Ik heb een winnaarsmentaliteit, ik kan niet tegen verliezen", is de voormalig spits van onder meer Ajax duidelijk.

De vorige keer keken de twee ook samen op de bank. "De vorige keer zei Lucie steeds: jeetje wat zijn jullie slecht, jeetje wat zijn jullie slecht", weet Van den Heiligenberg nog. "Tot ik zei: ja, nu weet ik het wel. Ik hoop dat het deze keer omgedraaid is. Al zullen de omstandigheden in Tsjechië best lastig zijn voor het Nederlands elftal, denk ik", aldus de voormalig Oranje-international.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand