Van den Heiligenberg: "Moet bij haar een beetje aan mezelf denken"

Manon Melis en Claudia van den Heiligenberg
Manon Melis en Claudia van den Heiligenberg Foto: © Pro Shots

Claudia van den Heiligenberg is onder de indruk van Chasity Grant bij Ajax. De 22-jarige aanvalster redde vorige week nog een punt voor de Amsterdammers tegen Bayern München en ook in de ArenA speelde Grant sterk.

"Ik moet bij Grant een beetje aan mezelf denken, de snelheid, de actie. Het is een echte vleugelspeelster", zegt Van den Heiligenberg in gesprek met de NOS. "Die hebben we niet zo heel veel meer. Ze voegt echt iets toe aan het spel van Ajax, ze is zeker een echte Ajax-speelster. Ik denk dat zij heel belangrijk is in de aanvoer naar een Leuchter. Veel assisten, maar ze kan ook scoren. Je ziet hoe belangrijk ze is met haar snelheid."

Woensdagavond speelde Grant de gehele wedstrijd mee tegen Bayern. "Ze speelde goed. Ze was zeker weer heel sterk aan de bal. Wel dominant, ook vooruit willen voetballen. Ik denk alleen wel dat het moeilijker was, omdat zij, maar ook Tiny Hoekstra, veel de ballen kregen met de rug naar de situatie. Dan kom je minder in je kracht. Maar ze heeft zeker haar rol goed vervuld", is het oordeel van de oud-international.

Lees meer:
0 reacties