Van den Heiligenberg: "Kalma vervang je gewoon niet heel makkelijk"

Manon Melis en Claudia van den Heiligenberg
Manon Melis en Claudia van den Heiligenberg Foto: © Pro Shots

FC Twente verloor deze zomer enkele belangrijke krachten, zoals Fenna Kalma. De spits, goed voor dertig doelpunten in het afgelopen seizoen, maakte de overstap naar VfL Wolfsburg. Wie gaat haar opvolgen in de aanval van de Tukkers?

"Zo'n Kalma vervang je gewoon niet heel makkelijk. Die heeft een specifieke kwaliteit, is gewoon belachelijk goed geweest de afgelopen jaren. Dat heeft tijd nodig", zo denkt Claudia van den Heiligenberg. "Er zit misschien ook een beetje druk op de speelsters die graag dat plekje willen veroveren. Misschien moet je niet alleen kijken naar haar vervangen, maar meer speelsters in hun kracht zetten", zegt de voormalig international bij ESPN.

In de Super Cup-wedstrijd begon Liz Rijsbergen, overgekomen van ADO Den Haag, in de spits. "Zij zal zeker niet een type Kalma zijn, maar zij zal dat wel heel goed kunnen. Ze is wel een balvaste speelster, ze kan de één-op-één aangaan, ze weet hoe ze de loopacties moet maken. Ik denk dat ze best wel een goede spits zou kunnen zijn. Ik ben heel benieuwd hoe ze het gaat doen, maar ik verwacht dat ze daar wel uit de voeten kan", aldus Van den Heiligenberg.

Lees meer:
0 reacties