Van den Heiligenberg: "Gaat een ploeg als FC Utrecht veel goeds doen"

Claudia van den Heiligenberg
Claudia van den Heiligenberg Foto: © Pro Shots

FC Utrecht is terug in de Azerion Vrouwen Eredivisie. Claudia van den Heiligenberg verwacht niet dat de Domstedelingen gelijk gaan meedoen in de top, al is ze wel enthousiast over de selectie van coach Linda Helbling.

"Liza van der Most, de captain. Zij heeft heel veel blessureleed gehad. Ze was wel een vaste waarde bij Ajax, zelfs meegedaan in het Nederlands elftal. Ik zou het heel fijn vinden als zij weer een beetje terugkomt op haar oude niveau. Dat gaat een ploeg als FC Utrecht veel goeds doen", zo zegt de voormalig voetbalster bij ESPN.

Ook beschikt FC Utrecht over een mix van jonge speelsters en ervaren speelsters. "Een Kruize die ook overgekomen is van Ajax, maar ook een Eshly Bakker die veel gespeeld en op de bank heeft gezeten bij Ajax. Hoe belangrijk gaat zij zijn voor dit team? Echt genoeg om naar uit te kijken. Marthe Munsterman is ook lang geblesseerd geweest. Zij is een technische speelster, een ervaren speelster, die echt dat middenveld op touw moet gaan zetten en de rust moet gaan brengen. Heel veel namen waar we naar uit kunnen kijken."

Van den Heiligenberg gaat verder: "Ik verwacht niet dat zij gelijk in de top mee gaan doen. Er zitten een aantal speelsters bij die uit de Topklasse komen, die nog niet op dit niveau gespeeld hebben. In die zin in denk ik dat zij juist zonder druk kunnen beginnen", besluit de analist.

Lees meer:
0 reacties