Van den Heiligenberg doet voorspelling: "Vlak ze niet helemaal uit"

Claudia van den Heiligenberg en Sanne van Dongen met de kampioensschaal
Claudia van den Heiligenberg en Sanne van Dongen met de kampioensschaal Foto: © BSR Agency

Ook dit seizoen ging de strijd om het kampioenschap in de Azerion Vrouwen Eredivisie tussen FC Twente en Ajax. Uiteindelijk ging de ploeg uit Enschede er met de schaal vandoor. Wat Claudia van den Heiligenberg voor komend jaar verwacht?

"Ik denk wel dat PSV gaat aansluiten volgend seizoen", spreekt de voormalig voetbalster zich uit in de studio van ESPN. "Er gaan wat speelsters weg bij FC Twente, dat verwacht ik ook bij Ajax na het succesvolle Champions League-reisje. Heel de wereld heeft daar de speelsters aan het werk gezien. Ik verwacht dat daar ook nog wel een aantal speelsters vertrekken", voorspelt Van den Heiligenberg.

De oud-international kijkt echter ook naar Feyenoord: "Maar ook Feyenoord vlak ik niet helemaal uit. Ze hebben een slecht seizoen gehad, maar in de winter al geïnvesteerd en je hebt gezien dat er een stijgende lijn in zit. Als ze daar nog een aantal speelsters aantrekken die de balans kunnen brengen, dan zie ik die zichzelf ook zeker versterken."

Of Van den Heiligenberg FC Twente nog 'echt FC Twente' ziet blijven? "Je hebt elk jaar wel een beetje van 'oeh, wat gaat er gebeuren?'. Maar wat ik zeg: ook bij Ajax gaan er speelsters vertrekken. Dat is wel een beetje het verhaal van de Eredivisie", geeft Van den Heiligenberg aan. "Uiteindelijk zijn we een hele jonge, talentvolle competitie, waaruit je steeds speelsters ziet vertrekken."

"Mijn enige zorg is of het straks niet té jong wordt en of er niet teveel goede speelsters weggaan. De competitie is gewoon erg jong. Op een gegeven moment is die onderkant ook een beetje leeg. Je kan het niet jonger maken op een gegeven moment", benadrukt ze.

Lees meer:
0 reacties