Van den Heiligenberg: "Dan mag je eigenlijk al zo tevreden zijn"

Claudia van den Heiligenberg
Claudia van den Heiligenberg Foto: © Pro Shots

Claudia van den Heiligenberg zag dat Ajax woensdagavond meer kansen creëerde dan in de vorige wedstrijd tegen Bayern München. De voormalig voetbalster, door de NOS ingeschakeld als analist, was echter wel kritisch op de afwerking.

"Ze creëerden veel meer dan in de vorige wedstrijd. Maar het rendement was hetzelfde als de vorige wedstrijd. Er zijn zoveel momenten geweest dat je voor de goal komt. Dit soort ballen (kans Rosa van Gool) moeten erin. Aan de andere kant: als je zo kort op dit niveau acteert, mag je eigenlijk al zo tevreden zijn met wat je laat zien", sprak Van den Heiligenberg.

Ajax gaf weinig weg, zo zag de oud-international. "De eindfase was behoorlijk billenknijpen, maar dat is ook logisch. Zij moeten, zij gaan drukken. Je zag ook wel dat het vaatje bij een aantal meiden ook echt wel leeg was. Dat is ook logisch. Bayern is een ploeg die wil voetballen, Ajax is een ploeg die wil voetballen. Er ligt ook heel veel ruimte, die je ook moet dichtlopen", legt Van den Heiligenberg uit.

Lees meer:
0 reacties