Van den Heiligenberg: "Als je het zo makkelijk aan de kant zet..."

Claudia van den Heiligenberg
Claudia van den Heiligenberg Foto: © Pro Shots

FC Utrecht keerde afgelopen weekend terug in de Azerion Vrouwen Eredivisie. De Domstedelingen beschikten eerder al over een vrouwentak, maar in 2014 werd de stekker eruit getrokken. Claudia van den Heiligenberg is blij met de terugkeer van FC Utrecht.

"Mooi dat FC Utrecht weer terug is. Ik denk dat men er tevreden mee kan zijn dat de jonge meiden die in Utrecht wonen ook weer kunnen dromen van een plekje in het eerste bij Utrecht", zegt de oud-international bij ESPN. Ook AZ is weer terug. De Alkmaarders namen de licentie van VV Alkmaar over. AZ beschikte eerder tussen 2007 en 2011 over een vrouwentak en Van den Heiligenberg kwam destijds uit voor de Alkmaarse club.

"Het was heel erg zonde dat dat destijds stopte. We hebben eigenlijk vier hele succesvolle jaren gehad. Ik denk dat het als club zijnde goed werd omarmd, het stond ook goed. Ineens het laatste jaar werd ons verteld dat ze aan het eind van het seizoen niet doorgingen met ons. Dat kwam natuurlijk hard aan. Het is ook zonde voor zo'n grote club dat ze het vrouwenvoetbal hebben laten gaan", geeft de voormalig voetbalster aan.

Of het haar heeft verbaasd dat het lang duurde tot het vrouwenvoetbal terugkeerde bij AZ? "Aan de ene kant niet. Ik vind dat als je na vier succesvolle jaren het vrouwenvoetbal zo makkelijk aan de kant zet, dan vind ik dat je er nu heel bewust over moet nadenken en de bewuste keuze moet maken om ook weer toe te treden. Dat de geschiedenis zich niet gaat herhalen", aldus Van den Heiligenberg.

Lees meer:
0 reacties