Van den Heiligenberg: "Als het geld op is, heb je een probleem"

Claudia van den Heiligenberg
Claudia van den Heiligenberg Foto: © Pro Shots

Fortuna Sittard sluit maandag het seizoen af met de bekerfinale. Daarna zal het team van de Limburgers uit elkaar vallen, mede doordat de club flink terug moet in budget.

De VVCS is verbijsterd over de gang van zaken. De spelersvakbond plaatst ook vraagtekens bij de werkwijze van de KNVB. "De vraag is hoe je als bond wil omgaan met nieuwe eredivisieclubs", zegt Claudia van den Heiligenberg tegenover de NOS. "Als je verplicht wilt toetreden moet er een goed plan staan, eentje waarbij het niet afhankelijk is van één sponsor", vindt de voorzitter van de VVCS.

Van den Heiligenberg is kritisch op de financiële toetsing bij aanvang door de KNVB. "Je kan er, zoals in het geval van de eigenaren van Fortuna, wel een miljoen tegenaan gooien, maar als het geld na twee seizoenen op is, heb je een probleem", aldus de voormalig international.

De KNVB heeft daar ook op gereageerd: "Uiteraard is het van belang dat de inkomsten en uitgaven van een club in balans zijn. Dat geldt overigens in het algemeen en niet alleen voor het vrouwenvoetbal. Structurele kosten moeten niet met incidentele baten worden gefinancierd", geeft de voetbalbond aan.

Lees meer:
0 reacties