Van den Goorbergh blikt terug: "Belandde op de kamer bij Jackie"

Cheyenne van den Goorbergh op een training van de OranjeLeeuwinnen
Cheyenne van den Goorbergh op een training van de OranjeLeeuwinnen Foto: © Pro Shots

Cheyenne van den Goorbergh maakte in maart 2018 haar debuut voor de OranjeLeeuwinnen. Daarmee kwam er een droom uit voor de huidig speelster van Feyenoord.

De toenmalig middenveldster van FC Twente kon haar oren niet geloven toen bekend werd dat ze was opgeroepen voor Oranje. "Toen ging alles in een stroomversnelling. Alles regelen met school en stage en hup naar Schiphol", blikt Van den Goorbergh terug in Hand in Hand Magazine. "Met een tussenstop ergens in Portugal belandde ik om 1:00 uur in de Portugese Algarve op de kamer bij Jackie Groenen."

"De volgende ochtend gingen we meteen trainen. Toen kwam de trainster (toenmalig bondscoach Sarina Wiegman, red.) naar mij toe en zei: 'je gaat morgen starten'. Het ging allemaal zo snel dat ik niet eens tijd had om zenuwachtig te worden", weet Van den Goorbergh nog. Uiteindelijk kwam ze in actie tegen Denemarken. "Met tegenstanders als Pernille Harder en Nadin. Oké, dat wordt een beste opgave dacht ik, haha."

Van den Goorbergh bekroonde haar debuut ook nog eens met een doelpunt. "Toen kwam er een corner, ik nam hem aan en van buiten de 16 schoot ik de bal met links hoog in het doel. Wat gebeurt mij?! Iedereen was superblij", vertelt de middenveldster. "Dit was wel mijn enige wedstrijd, maar dat was heel erg tof."

Ze werd later ook nog een aantal keer opgeroepen, maar meer interlands mochten er niet meer volgen. "Ik kijk met een trots gevoel terug op die periode", aldus Van den Goorbergh.

Lees meer:
0 reacties